Text: -A A +A
Четете още: Свят

Масови съкращения планират американските авиопревозвачи след Деня на труда в САЩ, който тази година се пада на 1 септември.

[АРХИВ]

Над 36 хил. човека, работещи в тази индустрия, могат да загубят работата си в началото на идния месец, твърди Wall Street Journal.

До края на годината работниците в сектора, които в края на юни са били около 414.6 хил. човека, може да намалеят с 12 до 15%, пише изданието. Това би било най-голямото орязване на работна ръка в авиацията от терористичните атаки в САЩ след 11 септември 2001 г. насам, като броят им беше намален с 25%.

Голяма част от промените в броя на персонала идват заради съкращаването на полети след летния сезон. Голяма част от превозвачите ограничиха и услугите, които предлагат и увеличиха цените на билетите, за да дръпнат и приходите си нагоре. Всички тези ходове станаха факт заради резкия скок в цените на нефта.

Около 61 млрд. USD ще достигнат разходите на Авиокомпаниите за гориво до края на годината. Това е с 20 млрд. USD повече или с около 50% повече спрямо 2007 г., показва статистиката. От началото на годината скъпите горива са станали причина за фалита на 7 американски авиокомпании.

Индустрията ни се свива, за да оцелее, коментират ситуацията представители на авиокомпаниите.

Четете още: Свят
Прочетено: 423 пъти Източник на статията: ipo.bg | 22.08.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!