Text: -A A +A
Четете още: Свят

Пред очите на официални гости и медии президентът на Висшето училище по застраховане и финанси доц.

[АРХИВ]

Пред очите на официални гости и медии президентът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. д-р Григорий Вазов и президентът на Университета в Мериленд д-р Сюзън Олдридж подписаха споразумение за Съвместна програма за обучение в образувателна степен бакалавър по специалността финанси. Григорий Вазов с гордост уточни, че това не е просто споразумение за обмен на студенти и преподаватели, каквито са подписали много университети и които са останали неосъществени поради представителния им характер.

Договорът ще донесе на студентите на ВУЗФ две дипломи при завършването им – една от частното българско училище, призната и в Европа, и друга от Университета на Мериленд, валидна в цял свят.

Приемът на документи за кандидатстудентстка кампания за съвместната програма започва още от днес. Той е отворен както за българи така и за чужденци. Заложеният минимален прием на студенти е 100, но програмата позволява при голям интерес броят им да стане 140. Изискванията към кандидатите са да притежават валидна диплома за завършено средно образование и да са постигнали 550 точки минимален резултат на изпит TOEFL. Всички необходими документи трябва да са с легализиран превод на английски език.

За студентите от първи и втори курс, които вече са възпитаници на ВУЗФ по други програми, университетът предлага възможност след полагане на приравнителни изпити да се прехвърлят в новата програма.

Записалите се в съвместната програма имат имат достъп до богата литература и библиотека, съхраняваща над 2 млн. информационни единици.

Младите хора ще имат възможност да учат и в Университета на Мериленд на „специална цена“, заяви президента на университета д-р Сюзън Олдридж, без да конкретизира сумите. Таксите, платени от възпитаниците на ВУЗФ за учебната 2008-2009 г., са 900 евро за редовна и задочна форма на обучение, а обучението по индивидуален план е 1200 евро.

На празничното събитие поздравителни слова за подписване на програмата между двата университета поднесоха американския посланик у нас Нанси Макълдауни, както и представители на българските институции.

Четете още: Свят
Прочетено: 520 пъти Източник на статията: insurance.bg | 16.01.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!