Text: -A A +A
Четете още: Свят

Работниците и служителите в американския автопроизводител “Форд” (Ford) са приели промените по трудовите им договори, както и по-стегнатите условия за предоставяните им привилегии, съоб

[АРХИВ]

Работниците и служителите в американския автопроизводител “Форд” (Ford) са приели промените по трудовите им договори, както и по-стегнатите условия за предоставяните им привилегии, съобщават от синдиката на автоработниците в САЩ (United Auto Workers union – UAW), цитиран от ВВС.

От “Форд” ще намалят надниците, оттам – и заплатите, съкращават се текущите разходи, както и разходите за отпуски и допълнителните възнаграждения.

Компанията успя да постигне и сделка със синдикатите за вноските във фонда за здравно осигуряване на автомобилните работници. “Форд” ще плати само половината от дължимите вноски, и то в акции, а не в брой.

Подобни преговори предстоят и на другите “големи” от Детройт – “Дженерал Мотърс” и “Крайслер”.

От “Форд” твърдят, че към момента разполагат с достатъчно ликвидни средства, за да оцелеят, но оценяват постигнатото споразумение, тъй като чрез него ще се компенсират все по-намаляващите приходи от продажби на автомобили.

От компанията уточниха, че 59 процента от работниците в производството и 58 на сто от висококвалифицираните им служители и администрацията са гласували “за”. Това е доказателство, че хората са готови да направят някои жертви, за да се изправи корпорацията на крака, коментира вицепрезидентът на синдиката Боб Кинг.

Четете още: Свят
Прочетено: 288 пъти Източник на статията: expert.bg | 11.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!