Text: -A A +A
Четете още: САЩ, Свят

За младите служители на Уолстрийт, които прекарват част от живота си в социалните медии, работата в голяма банка понякога изглежда като края на света.

Фото: stock.xchng

Повечето финансови гиганти не позволяват употребата на Фейсбук, Туитър и Джимейл, както и на мнозинството от музикалните и видео портали.

"Работата на Уолстрийт изисква пълна ангажираност. А без достъп до социалните медии и личните имейли понякога се създава впечатлението, че не съществува нищо друго, освен работата", обясни анализатор на Джей Пи Морган Чейс, пожелал анонимност, тъй като му е забранено да разговаря с медиите.

По тази причина той и всичките му колеги, които често работят по над 80 часа седмично, са готови да отвърнат на удара. От скоро разчитат на неформална мрежа от стратегии, с които рушат защитните стени на компаниите и остават свързани със света.

За да следи репортажи от футболни мачове, например, анализатор превежда имената на отборите с помощта на Гугъл Преводач и ги гледа в РуТюб – руския еквивалент на ЮТюб.

"Драконовско е", настоя той. "Говорим за работа, в която прекарваш дълго време в чакане да получиш задачи от висшестоящите, а нямаш много начини да убиваш време".

"ЮТюб е най-голямото препятствие", съгласи се анализатор от Банк ъф Америка, който също пожела да остане неизвестен. Но пък експертът използва друг трик – сайта Вимео. Той обаче е далеч от качеството на богатия на клипове американски портал за споделяне.

/БГНЕС

Четете още: САЩ, Свят
Прочетено: 646 пъти Източник на статията: dnesplus.bg | 23.11.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!