Text: -A A +A
Четете още: Свят

Приключи гласуването в Интернет за 50-те отбрани кандидати за “най-добрата работа в света” – пазач на австралийския о-в Хамилтън от Големия бариерен риф, който ще се разхожда, гмурка, ще снима и ще

[АРХИВ]

Приключи гласуването в Интернет за 50-те отбрани кандидати за “най-добрата работа в света” – пазач на австралийския о-в Хамилтън от Големия бариерен риф, който ще се разхожда, гмурка, ще снима и ще води онлайн-блог срещу 150 000 австралийски долара месечно, се посочва на сайта на конкурса.

Веднага след приключването на грласуването стана ясно името на първия от 11-те финалисти за “райската работа” – събралата най-много гласове преводачка от Тайван, занимаваща се със скайдайвинг и планинско катерене Клеър Уонг (Clare Wang), съобщава Associated Press. За нея са гласували общо 151 676 души, близо 3 пъти повече отколкото за най-близкия й конкурент.

Компанията Tourism Queensland на Министерството на туризма на австралийската провинция Куинсленд ще избере останалите 10 финалисти от изготвения по-рано съкратен списък от 50 кандидати, за които можеха да гласуват хората от цял свят.

Техните имена ще бъдат обявени в 23,00 ч. по Гринуич на 2 април – 2,00 ч. българско време на 3 април. 11 финалисти ще отлетят за интервюта на о-в Хамилтън в началото на май, а крайният победител ще бъде обявен на 6 май.

Щастливецът ще започне работата си на пазач на острова в продължение на 6 месеца от 1 юли. Задълженията му ще включват обиколки на острова и гмуркане и оглед на кораловите рифове, правене на снимки и видеоклипове от живописните местности на острова, които ще бъдат публикувани в неговия онлайн-блог, който ще трябва да обновява ежедневно, както и да храни живеещите на острова костенурки.

Tourism Queensland обяви, че търси кандидат за “най-добрата работа в света” през януари т. г. След окончателния срок за подаването на молби на 22 февруари се оказа, че за острова искат да се грижат 34 700 души от цял свят. Част от молбите бяха подадени от шегаджии, като придобилия известност автор на един от задължителните за кандидатстване клипове “Осама Бин Ладен”, което наложило допълнителното им пресяване от властите в Бризбейн и съставянето на шортлист.

Четете още: Свят
Прочетено: 308 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 27.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!