Text: -A A +A
Четете още: Свят

Около половината от компаниите в световен мащаб планират да съкратят част от ИТ персонала, притиснати от икономическата криза

[АРХИВ]

Около половината от компаниите в световен мащаб планират да съкратят част от ИТ персонала, притиснати от икономическата криза, сочи нов доклад на Computer Economics, публикуван в Business Wire.

Разширяване на щата предвиждат само 27% от анкетираните компании. Останалите са посочили, че ще запазят числеността на хората си на нивото от миналата година.

Най-големи съкращения се очакват в компаниите за търговия на дребно. За разлика от тях обаче, над 60% от фирмите от здравеопазването и енергетиката планират нови назначения.

Близо 38% от компаниите редуцират своите бюджети за оперативни ИТ разходи. Само няколко отрасъла, сред които банки, финанси и здравеопазване, ще увеличат ИТ харчовете.

От август миналата година досега ИТ персоналът е намалял с почти 196 хиляди души сред анкетираните компании. Само през януари 2009 година са уволнени над 80 хиляди специалисти по информационни технологии.

Четете още: Свят
Прочетено: 464 пъти Източник на статията: technews.bg | 16.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!