Text: -A A +A
Четете още: Свят

Доброволци с раници Treckker ще снимат недостъпните за автомобилите на Street View места

Фото: google-street-view.com

Популярната картографска услуга Street View разширява базата си, като за целта Google използва не само прословутите автомобили за заснемане на обекти, но и доброволци за по-труднодостъпни места.

В момента компанията търси организации, които да направят снимки на места извън базата на Street View. Те ще получат от Google цялото необходимо оборудване за снимане – камера Street View и раница Trekker.

Trekker е компактна, носима версия на системата, използвана в автомобилите Street View. Основната й част е камера с 15 обектива, разположени на поставка над главата на снимащия.

Камерата може да прави едновременно 15 снимки, всяка с резолюция 46 мегапиксела. Доскоро само хора на Google и нейни партньори участваха в подобни мисии с Trekker.

Но сега всяка заинтересована некомерсиална организация може да участва в разширяването на StreetView, като за целта трябва да попълни специална уеб форма.

Google одобрява само нестопански и туристически организации, правителствени агенции, университети и изследователски групи. В резултат на тяхната дейност скоро Street View ще бъде допълнена с информация за още много места.

Четете още: Свят
Прочетено: 1,272 пъти Източник на статията: technews.bg | 01.07.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра е страшно подмолна жена и не бива да се занимавате с нея. Тя ще направи всичко възможно да ви подхлъзне да си инвестирате парите в глупости ...


Жените сме доста злобни и манипулативни същвства, но при Бистра тези две качества са доста силно изявени. Нямам думи за нея ...


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Добави коментар