Text: -A A +A
Четете още: Свят

Безработни в Ню Йорк се обединиха в клуб, който носи името 405, предаде Франс прес. Числото не е избрано случайно.

[АРХИВ]

Безработни в Ню Йорк се обединиха в клуб, който носи името 405, предаде Франс прес. Числото не е избрано случайно. 405 е минималната сума, която получават като обезщетение за безработица седмично хората, останали без работа заради икономическата криза.

Клуб 405 вече има и интернет сайт – http://www.405club.com/, в който се дават съвети на безработните да оцелеят в трудните времена. Сред ценните съвети са например 10 грешки, които не трябва да се допускат по време на интервю за работа или трикове как да се харчи по-малко във време на криза.

Сред водещите членове на клуба е финансовият експерт Хосе Гонсалес. До преди седмица той водел доста охолен живот, който днес вече не може да си позволи, защото е останал без работа.

Друг член на клуба – Гарет Дейл, на 27 години, току-що се бил оженил и бил на сафари в Африка, когато научил, че е съкратен.

Ветеранката в клуба е 66-годишна психоложка, която от три години не успява да си намери работа. Най-съблазнителната оферта, която досега е получила, е да работи на секс телефон.

Четете още: Свят
Прочетено: 267 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 23.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!