Text: -A A +A
Четете още: безработица, Свят

През миналата година броят на безработните по света се е увеличил с четири милиона души до общо 197 милиона души. Очаква се през тази година без работа да останат още пет милиона души

Фото: stock.xchng

Очаква се през тази година без работа да останат още пет милиона души, като броят на безработните ще достигне 202 милиона души, съобщиха от Международната организация на труда при представянето на нов доклад, предаде АФП.

Данните сочат, че само през 2012 и 2013 година девет милиона души ще се присъединят към редиците на официално регистрираните безработни. До момента финансовата криза, която започна преди пет години, е коствала работата на 28 милиона души, пише агенция Фокус.

От Международната организация на труда посочват, че през 2014 година безработните ще се увеличат с още три милиона души, а до 2017 година техният брой ще достигне 210,6 милиона.

Младите хора са особено силно засегнати от глобалната тенденция за ръст на безработицата. В момента без работа са 73,8 милиона младежи на възраст между 15 и 24 години.

Четете още: безработица, Свят
Прочетено: 534 пъти Източник на статията: lev.bg | 22.01.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!