Text: -A A +A
Четете още: Свят

Бзработицата продължава да се увеличава в много от най-големите икономики по света, прогнозира Грег Келър от Асошиейтед прес.

[АРХИВ]

Бзработицата продължава да се увеличава в много от най-големите икономики по света, прогнозира Грег Келър от Асошиейтед прес. Това се случва въпреки признаците, че темпото на съживяване на глобалната икономика се ускорява.

Обикновено възстановяването на заетостта изостава от повишението на други показатели за здравословното състояние на икономиката, тъй като компаниите се въздържат от наемането на нов персонал в ранните етапи на възстановяването, посочва БТА. Подемът, отчетен неотдавна в САЩ, Франция, Германия и други държави, бе стимулиран основно от временни фактори като попълване на запасите в промишлеността след замразяването на разходите, както и милиардите, похарчени за стимулиращи програми.

С прогнозира, че безработицата в еврозоната ще се увеличи до 10,7 процента през 2010 г. спрямо 9,5 на сто през тази година. Индексът на безработицата в 30-те богати държави, които членуват в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), варира от ниски равнища от 3,5 процента в Холандия до 18,3 на сто в Испания, показват данни, публикувани през септември.

Четете още: Свят
Прочетено: 455 пъти Източник на статията: standartnews.bg | 10.11.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!