Text: -A A +A
Четете още: Свят

България е на 66-о място от общо 185 държави в класацията на Световната банка за условията за развитие на бизнеса през 2011 г. Страната ни е паднала с две позиции за година.

Фото: stock.xchng

Полша излезе на първо място по благоприятни за бизнеса промени, извършени в Източна Европа и Централна Азия. Според Световната банка нейното правителство е "отличник". Реформите, направени в страната са я придвижили от 62-ро на 55-о място в класацията само за година. Бизнес реформите на страната са свързани с улесняването на регистрирането на собственост, плащането на данъци, изпълнението на договори и решаването на проблеми, свързани с неплатежоспособност.

За седма поредна година най-благоприятни за предприемачите са държавните регулации в Сингапур. Редом със страни като Съединените щати, Дания и Ирландия, в челната десетка намира място и Грузия.

Австрийско проучване пък подрежда България сред страните, в които процентът на хората, заплашени от бедност, е най-голям. Изследването показва, че 80,7 милиона европейци (16%) са на ръба на мизерията. Най-зле са латвийците - 21,3% от тях са заплашени от бедност. Над 20 % от жителите на Румъния, България, Испания, Литва и Гърция също попадат в тази категория. В Чехия са най-добре - там мизерията дебне само 9%.

Четете още: Свят
Прочетено: 539 пъти Източник на статията: standartnews.com | 23.10.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!