Text: -A A +A
Четете още: Свят

Компанията на милиардера Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway Inc., има с 21 хил. работни места по-малко в сравнение с края на 2008 г.

[АРХИВ]

Компанията на милиардера Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway Inc., има с 21 хил. работни места по-малко в сравнение с края на 2008 г. поради спада в поделенията за производство и търговия на дребно, предава Bloomberg, цитирана от Investor.bg.

Berkshire и дъщерните и компании разполагат с около 225 хил. служители, се казва в справка до регулаторните органи, изготвена миналата седмица. Това е намаление с 8,6% спрямо края на 2008 г.

Информацията е подадена във връзка с плановете на Berkshire за закупуването на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe Corp. за 26 млрд. долара.

Уорън Бъфет не е пожелал да коментира лично съкращенията.

След като поради рецесията печалбата на поделенията за производство и търговия на дребно намаля наполовина през първите девет месеца на годината, Бъфет замени двама от изпълнителните им директори.

„Когато времената са добри, наемаш повече хора отколкото когато са лоши“, заяви 79-годишният Бъфет по-рано през месеца в обръщение до 37-те хиляди служители на Burlington Northern, които ще преминат към Berkshire след покупката на железопътната компания.

Бъфет бе заявил пред годишното събрание на своите акционери през май, че очаква още съкращения след тези в строителната Clayton Homes Inc. и производителя на тухли Acme Building Brands.

През първото тримесечие на тази година Berkshire регистрира първата си тримесечна загуба от 2001 г. насам. Компанията излезе на печалба през следващите две тримесечия, подпомогната от възстановяването на фондовия пазар.

„В един момент ще започнем да набираме хора, но не и преди търсенето да се възстанови“, заяви Бъфет в интервю през септември. „Това ще става бавно, тъй като не искаме да повтаряме онова, през което вече преминахме. Въпреки това гарантирам, че след три години нашите фирми за тухли, килими и изолации ще имат много повече наети отколкото сега“, каза тогава Бъфет.

Четете още: Свят
Прочетено: 399 пъти Източник на статията: standartnews.bg | 26.12.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!