Text: -A A +A
Четете още: Свят

Австралийското правителство ще преразгледа основата на имиграционната политика на страната, за да бъдат привлечени в Австралия специалисти с висока квалификация и за да бъде ограничен напливът на н

[АРХИВ]

Австралийското правителство ще преразгледа основата на имиграционната политика на страната, за да бъдат привлечени в Австралия специалисти с висока квалификация и за да бъде ограничен напливът на нискоквалифицирана работна ръка, съобщава BBC News.

Както заяви министърът по имиграцията Крис Еванс, списъкът на търсените професии, който се състои от 106 пункта, ще бъде анулиран, а вместо него правителството ще състави нов, който да съответства на реалните икономически нужди на страната. На първо място министърът съобщи, че на Австралия са необходими квалифицирани лекари, медицински сестри, инженери и работници в минната промишленост. Според Еванс хиляди хора, желаещи да получат австралийско гражданство, посещават всевъзможни курсове по готварство, фризьорство и градинарство, тъй като тези професии са в списъка на 106-е най-търсени.

В същото време икономиката на страната се нуждае от съвсем други специалисти, при това с висока квалификация. През ноември 2009 година Асоциацията на лекарите на Австралия обяви награда от три хиляди долара на всеки, който успее да доведе в Австралия поне един лекар. В момента в отделни райони на страната остават вакантни около 500 работни места за лекари.

/КРОСС

Четете още: Свят
Прочетено: 557 пъти Източник на статията: cross-bg.net | 09.02.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!