Text: -A A +A
Четете още: Свят

Американският застраховател AIG е предупредил своите служители да се движат по двойки след залез слънце и да не обсъждат съществото на работата си извън офиса, писа в.

[АРХИВ]

Американският застраховател AIG е предупредил своите служители да се движат по двойки след залез слънце и да не обсъждат съществото на работата си извън офиса, писа в. “Гардиън”. С тези препоръки компанията цели да защити служителите си от общественото негодувание, насочено към наскорошното й решение да изплаща премии с парите на американските данъкоплатци.

Някои от служителите на компанията са получили смъртни заплахи, след като беше огласено решението на AIG да изплати бонуси в размер на $165 млн., след като американското правителство й отпусна финансова помощ в размер на $170 млрд. долара.

Получателите на бонусите заявиха, че се опасяват за собствената си безопасност. В края на миналата седмица пред централата на AIG в щата Кънектикът беше образуван протест от хора, недоволни от решението на компанията. Протестът включваше обиколка с автобус на домовете на служителите на компанията, получили бонуси, с цел те да бъдат призовани да ги върнат.

“Чувствам се ужасно. Това е намеса в личното ми пространство”, заяви Джеймс Хаас – един от служителите на компанията, който е получил голяма премия, наричан от протестиращите Джими Джакпота (Jackpot Jimmy). “Имаше дори и смъртни заплахи”, допълни той.

Четете още: Свят
Прочетено: 264 пъти Източник на статията: insurance.bg | 25.03.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!