Text: -A A +A
Четете още: Свят

Планът за стимулиране на икономиката на американския президент Барак Обама е успял да спаси или да създаде близо 600 000 работни места през последното тримесечие на 2009 г., посочва Белият дом в но

[АРХИВ]

Планът за стимулиране на икономиката на американския президент Барак Обама е успял да спаси или да създаде близо 600 000 работни места през последното тримесечие на 2009 г., посочва Белият дом в нов доклад за заетостта.

След достигането на рекордни нива на безработицата от 10% в САЩ, Обама и контролираният от демократите Конгрес изглеждат готови да помогнат за създаването на нови работни места и ще използват доклада, публикуван на правителствения уебсайт www.recovery.gov, за да оценят влиянието на плана на стойност 787 милиарда долара, прокаран миналата година.

Демократите искат да изградят подкрепа във връзка с прокарването на ново законодателство по този въпрос, включително нов пакет от мерки, който се очаква демократите в американския Сенат да представят следващата седмица.

Камарата на представителите наскоро одобри закон за работните места на стойност 15 милиарда долара, създаден за борба с най-дълбоката рецесия от Голямата депресия през 30-те години на миналия век. Новият доклад, публикуван късно вчера, говори за 599 108 работни места, свързани с икономическия план на Обама, според данните на получилите финансиране между 1 октомври и 31 декември, 2009 г.

Калифорния, един от най-големите щати в САЩ, който изгуби най-много работни места заради рецесията, изнесе данни за 71 015 работни места, свързани с плана, през четвъртото тримесечие. Мичиган, който има най-голяма безработица в страната, публикува информация за 20 140 такива работни места.

/Ройтерс – БГНЕС

Четете още: Свят
Прочетено: 405 пъти Източник на статията: dnesplus.bg | 01.02.2010г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!