Text: -A A +A
Четете още: Свят

Близо 30 милиона души са останали или ще останат без работа в периода от 2007 до 2010 г.

[АРХИВ]

Близо 30 милиона души са останали или ще останат без работа в периода от 2007 до 2010 г. в развитите страни, съобщи Ройтерс, като се позова на данни, разпространени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Докладът отразява загрижеността на организацията за състоянието на глобалната икономика, която преживява най-дълбоката си криза от седем десетилетия, посочва агенцията.

Загубата на работни места се дължи преди всичко на финансовата криза и последвалите я неблагоприятни процеси в икономиката, които тласнаха повечето развити страни в рецесия, заявил генералният секретар на ОИСР Анхел Гуриа.

Икономически експерти прогнозират, че световната икономика
ще започне да излиза от рецесията към края на тази или началото на следващата година. Пазарът на труда обикновено изостава от възстановяването на икономиката, тъй като работодателите се опитват да изстискат повече продукция от работниците си преди да започнат да назначават нови хора, посочва Ройтерс.

В САЩ безработицата през юни достигна 9,5 на сто – най-високо ниво за последните 25 години. През следващите месеци се очаква броят на безработните да надхвърли 10 на сто.

Четете още: Свят
Прочетено: 420 пъти Източник на статията: standartnews.com | 16.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!