Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Редовната употреба на бонбони и дъвка помага да бъде победен стреса, който изпитват хората на работното си място, се казва в публикуван доклад на Отдела по клинична психология при Мадридския научно

Редовната употреба на бонбони и дъвка помага да бъде победен стреса, който изпитват хората на работното си място, се казва в публикуван доклад на Отдела по клинична психология при Мадридския научно-изследователски институт по психотерапия.

Бонбоните и дъвката помагат на човека да преодолее стресовото състояние на работното си място и по този начин се повишава производителността на труда, се казва в доклада.

Там се подчертава, че в последно време стресът е станал сериозен проблем в Западна Европа и по-конкретно в Испания, където на него са подложени около 30% от всички работещи.

Изследванията, проведени по поръчка на министерството на труда доказват, че на най-голям стрес са подложени работниците в сферата на образованието, здравеопазването, мениджърите в частни компании, служителите в специалните служби и миньорите.

В момента над една четвърт от всички болнични листове в Испания се издават във връзка със стреса, се допълва в доклада.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 3,367 пъти Източник на статията: actualno.com | 28.03.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!