Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Акредитирана система за обучение, целяща ограничаване на тютюнопушенето на работното място стартира в Лондон.

Акредитирана система за обучение, целяща ограничаване на тютюнопушенето на работното място стартира в Лондон.

На национално ниво програмата ще се ръководи от Консорциум, избран от Министерството на здравеопазването, начело с университетският колеж в Лондон (University Collage London).

Тя е насочена към всички Национални здравни служби. Предвидено е да се провежда във вид на тренинги, става ясно от изявление на министъра на здравеопазването Даун Паймероло.

Великобритания е единствената страна в света, която разполага с мрежа от безплатни услуги за отказване от цигарите. Още през юли 2007 година беше оповестено намерението на правителството да създаде национална акредитирана сиситема за ограничаване на тютюнопушенето на работното място.

През октомври 2008 година Министерството на здравеопазването започна процедура по набиране на организации за изграждането на Национален здравен център, предлагащ тренинги за отказване от цигарите.

Щастливи сме да обявим, че Университетският колеж в Лондон е начело на планираната система за обучение. Той предлага несравнима комбинация от умения и опит, които ще бъдат от съществено значение за успеха на този предизвикателен проект на национално и международно ниво, коментира Даун Паймероло, подчертавайки ползата от проекта за общественото здраве.

Първоначалният договор ще бъде за период от три години. Очаква се той да влезе в сила до края на юни 2009 година.

Все повече компании търсят подкрепа за недопускане на тютюнопушенето на работното място. Засилен интерес през последните години в тази област се наблюдава и в България.

Групи от служители на различни фирми полагат съвместни усилия за ограничаване на този вреден навик и осигуряване на здравословна работна среда.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 1,837 пъти Източник на статията: expert.bg | 07.04.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!