Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Всеки трети британец признава, че отива на работа с махмурлук, а всеки десети се случва да седна пиян на работното място.

Всеки трети британец признава, че отива на работа с махмурлук, а всеки десети се случва да седна пиян на работното място. Служителите признават, че правят грешки, не могат да се концентрират и трябва да се приберат по-рано заради последиците от пиенето. 75 на сто от работодателите признават, че алкохолът е най-голямата заплаха за състоянието на персонала, сочи проучване, цитирано от Би Би Си.

85 на сто от хората, които признават, че отиват с махмурлук или пияни на работа, казват, че това се отразява на служебните им задължения. Над една трета от хората (36 на сто) се концентрират трудно, 35 процента са по-ниско продуктивни, 42 процента се чувстват изморени и им се спи, а 25 процента намаляват до минимум работата си и си отиват вкъщи възможно най-рано.

Според професорът по психология в Ланкастърския университет Кари Купър хората пият, за да се справят със стреса. Според спициалиста работодателите трябва да предлагат на служителите си по-гъвкаво работно време и по-здравословни възможности като например работа от вкъщи. Според Купър на служителите, които имат проблеми с алкохола, трябва да им бъде предложена помощ като например среща със специалист, който да им даде съвети и този проблем не бива да се игнорира от работодателите.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 2,446 пъти Източник на статията: lev.bg | 08.05.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!