Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

В Австралия хората на ръководни постове много по-рядко се разболяват от рак, отколкото техните подчинени.

В Австралия хората на ръководни постове много по-рядко се разболяват от рак, отколкото техните подчинени. А заболяванията на опорно-двигателния апарат се срещат доста по-често сред търговците и държавните служители, отколко сред хората на физическия труд, съобщи Газета.ру, като се позова на данните от мащабно австралийско изследване.

Целта на проучването е била да бъде установена зависимостта между болестите, от които страдат хората на възраст между 45 и 60 години, и вида дейност, която упражняват.

Специалистите са установили, че сред началниците рискът от рак в предпенсионна възраст е най-малък (0,25). За сравнение при заетите в областта на търговията той е (0,40).

Изследването е показало, че при работещите в селското стопанство и в предприятията е много по-малък делът на хората с проблеми в опорно-двигателната система, отколкото е при служителите, които прекарват голяма част от работното си време седнали зад бюро. Последните много по-често са се оплаквали от артрит, болки в гърба и т.н. БТА

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 2,791 пъти Източник на статията: yellow.bg | 21.02.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!