Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Заболелите показват признаци на стрес и тревожност. Пулсът им е ускорен и се потят обилно. Понякога крещят силно към екрана и кликат яростно.

Заболелите показват признаци на стрес и тревожност. Пулсът им е ускорен и се потят обилно. Понякога крещят силно към екрана и кликат яростно.

Глобален феномен, какъвто е Интернет, не може да мине без специфични заболявания. Едно от тях е синдромът на гневната мишка. Заболяването се отличава с ускорен сърдечен ритъм, обилно потене и яростно щракане и удряне на мишката. В някои екстремни случаи, може да се идентифицира и със силни крясъци към екрана на компютъра. Синдромът рано или късно заразява всички потребители на Интернет, според проучване на центъра за изследване на социални проблеми във Великобритания, цитирано от TechNews.bg. В него са взели участие 2 500 потребители на уеб. Първите признаци на синдрома са ускорен сърдечен ритъм, увеличено потене, яростно щракане с мишката, едновременно кликване с мишката и ругаене по монитора, удряне на мишката. Проучването идентифицира ключови фактори, които могат да се отразят негативно на сърдечните функции, както и на имунната и нервната системи.

Каква е основната причина за появата на синдрома на гневната мишка? Според изследователския център, на първо място това са зле проектирани и поддържани уеб сайтове. Всички уеб сърфисти знаят причините: бавно зареждащи се страници, изскачащи прозорци, нежелана реклама, трудни за навигация интерфейси и, разбира се, убийствената причина: страницата не се зарежда изобщо.

Резултатите от теста показват, че потребителите изискват скоростта, функцията и точността на Google от всички уеб сайтове, които посещават, и то незабавно. За съжаление, не всички сървъри могат да предложат това качество. Посланието към компаниите, които базират бизнеса си в Интернет, е ясно: те трябва да предоставят прост и лесен за навигация интерфейс, като същевременно се фокусират върху скоростта и достъпността.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 3,553 пъти Източник на статията: insurance.bg | 28.12.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!