Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

За много от хората животът без компютър наистина е немислим. РС-то е и работен инструмент, и средство за общуване, и начин за прекарване на свободното време.

За много от хората животът без компютър наистина е немислим. РС-то е и работен инструмент, и средство за общуване, и начин за прекарване на свободното време. Благодарение на своите мултимедийни свойства компютрите вече в много случаи изпълняват ролята на телевизор, радио, видеоплеър, фотостудио.

Но и най-надеждната техногенна защита не е в състояние да ни предпази от вредното въздействие на електромагнитното излъчване, което всеки един от нас получава при работата си с компютъра.

Според специалистите, той може да стане причина не само за повишена преумора и нарушение на зрението, но и да увеличи риска от такива заболявания като рак, безплодие, алергии.

Стандартните мерки за защита се предлагат в същите магазини, откъдето си купувате и самия компютър.

Някои хора обаче са привърженици на алтернативните мерки. Според техните разбирания всяко електромагнитно поле има биоенергетична природа. Съответно неговото отрицателно въздействие може да се неутрализира чрез корекция на аурата на заобикалящото пространство. Ето няколко начини за такава корекция, които можете да направите сами:

1. Вземете парче червена глина и направете от нея 3 топки с диаметър 3-5 см. Едната топка поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза, за да бъдат огряти от слънчевите лъчи. След 1 седмица сменете топката до вашия компютър с една от топкати до прозореца. За да възстановява защитните свойства всяка топка трябва да се “презарежда” на слънце в продължение на 2 седмици.

2. Вземете малко парче колофон с диаметър около 2 см и го поставете до компютъра. Сменяйте го веднъж месечно.

3. В близост до компютъра може да се постави аквариум с нечетен брой рибки. Сред обитателите на аквариума задължително трябва да има златни рибки.

4. Поставете в близост до компютъра саксия с растение. Прието е да се смята, че до компютъра е добре да има кактуси, но бегонията ще допринесе повече, твърдят разбиращите.

5. Поставете до задната стена на компютъра четиристенна пирамида, която можете да си направите сами. Изрежете от картон 4 триъгълника с дължината на основата 10 см и дължина на страните 24 см. залепете ги с тиксо или лепило без да използвате игли и кламери.

6. Преди да седнете пред компютъра, на метър разстояние от него произнесете с висок глас “синдакт”. Така ще поставите енергетична защита на електромагнитното излъчване.

7. След приключване на работата с компютъра излезте от помещението, поставете ръце си като за молитва, силно ги стиснете и произнесете “ликси” и вашето състояние ще се подобри.

Нашият съвет е, дори да приемате тези алтернативи за реално действащи, да не пренебрегвате и това, което “стандартната промишленост” предлага.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 3,938 пъти Източник на статията: zdrave.bg | 10.12.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!