Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Пушачи в бюро по труда в британското графство Западен Йоркшир се разделят с вредния си навик благодарение на своя нов колега кокер-шпаньола Рупърт.

Пушачи в бюро по труда в британското графство Западен Йоркшир се разделят с вредния си навик благодарение на своя нов колега кокер-шпаньола Рупърт. Мениджърите на фирмата Relay Recruitment са донесли 9-месечното куче през януари.

Така ръководството е искало да помогне на персонала да се справи с унинието, настъпващо след Коледа. Ефектът е бил неочакван: четирима от 12 пушачи са се отказали от пушенето, за да разхождат кучето. Управителите на фирмата са решили да отглеждат кучета в своите офиси в още три града. “Ние се радваме как Рупърт повлия на здравословното състояние и на моралния дух на нашите служители”, заяви представителят на Relay Recruitment Дейвид Гейтхаус.

“Първоначално го донесохме, след като прочетохме едно изследване, в което се твърдеше, че присъствието на общ любимец в офиса намалява стреса и увеличава удоволствието от работата. И така решихме да отглеждаме куче, което да ни радва в дните на депресия, които идват след Коледа и Нова година”, допълва той. “След това някой предложи вместо да пушим, да разхождаме кучето за 10 минути. Идеята бе възприета и сега четирима или петима души спряха да пушат, а другите намалиха цигарите.

Даже свалиха излишните килограми, защото по време на разходките бягат с кучето. Рупърт е истинският хит на сезона.”, разказва Гейтхаус. Собственикът на Рупърт е директор на кантората, но песът се ползва с такава любов и популярност, че често гостува в къщите и на останалите служители.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 4,336 пъти Източник на статията: actualno.com | 15.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!