Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Съвременните неприятности, свързани с кол центровете, мобилните телефони и повреждащите се компютри карат хората да пият и пушат повече, става ясно от проучване

Съвременните неприятности, свързани с кол центровете, мобилните телефони и повреждащите се компютри карат хората да пият и пушат повече, става ясно от проучване, цитирано от ВВС.

Изследването е проведено от британското благотворително дружество Developing Patient Partnerships и разкрива, че повече от 1/3 от мъжете и 1/4 от жените пият стабилно, за да се справят със стреса.

От 1000 анкетирани, 27% от мъжете и 23% от жените са заявили, че ако компютърът или мобилният им телефон се развали, биха запалили цигара, за да се справят с раздразнението.

Почти 1/3 от запитаните са отговорили, че ИТ проблемите са основен източник на стрес.

Все пак, смъртните случаи на близки и приятели и разводите си остават най-честите причини за стрес.

Дружеството, провело запитването, заяви, че е много важно хората да говорят за това, което ги стресира, но само 23% от анкетираните казват, че могат да споделят с някого проблемите си.

1/4 от участниците признават, че никога няма да си вземат отпуска, за да се справят със стреса, тъй като ще са твърде притеснени какво ще си помисли шефът им. 41% от анкетираните обаче казват, че биха потърсили помощ от личния си лекар.

Според повечето хора, участвали в изследването, стресът означава да си имал лош ден. 63% от запитаните отговарят, че стрес е да общуваш с хора с тежък характер, а 58% отговарят, че е прекалено много работа.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 4,312 пъти Източник на статията: dnes.bg | 04.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!