Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Понижаването на холестерина в кръвта, което се пропагандира от съвре менните лекари, води до понижаването на интелектуалните способности на човека.

Понижаването на холестерина в кръвта, което се пропагандира от съвре менните лекари, води до понижаването на интелектуалните способности на човека. До този извод са стигнали изследователите от Бостонски университет.

Направеният от тях извод е категоричен – колкото по-малко холестерин се съдържа в кръвта на човека, толкова повече проблеми в областта на мисленето и запомнянето на информацията може да има той. Обаче, учените отбелязват, че те не са разглеждали варианта, когато ниското ниво на холестерина се постига с помоща на медикаментите, а само когато се обуславя от естествените причини. Затова още е рано да се говори за негативните последствия от холестеринонамалящата терапия, но вече могат да се направят изводи за последствията от преминаването към храна с ниско съдържание на холестерин.

Затова, не се увличайте с “безхолестериновите” масла и меса. Те, разбира се ще предпазят Вашите артерии от артериосклерозата, а сърдцето – от инфаркт. Но как ще отреагира Вашият мозък, ако ще го лишавате от жизненоважното за него вещество?

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 4,485 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 03.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!