Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Една трета от британците смятат за нормално да се обадят в службата си с обяснен ието, че са болни и не могат да дойдат на работа, като всъщност истинската причина е, че са препили и имат махмурлук

Една трета от британците смятат за нормално да се обадят в службата си с обяснен ието, че са болни и не могат да дойдат на работа, като всъщност истинската причина е, че са препили и имат махмурлук, сочи проучване публикувано от британския ежедневник The Times.

Половината от шефовете смятат, че повечето подобни обаждания са лъжливи, показват данните от извършено по-рано този месец сред служителите и ръководните екипи на 400 британски компании.

Сексът пък е най-основателната причина жените да се правят на болни. Всяка трета британка признава, че се прави на болна и не ходи на работа, когато й се прави секс, показват резултатите от проучването.

Изследването не уточнява размера на загубите за компаниите от произволното боледуване, заради махмурлук и желание за секс, но явно засега подобни забежки се толерират, коментират авторите на проучването.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 4,497 пъти Източник на статията: investor.bg | 02.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!