Text: -A A +A
Четете още: Здраве и спорт

Трима от всеки четири служители във Великобритания идват на работа, когато са болни , въпреки, че могат да заразят колегите си или да се разболеят още повече, показва проучване

Трима от всеки четири служители във Великобритания идват на работа, когато са болни , въпреки, че могат да заразят колегите си или да се разболеят още повече, показва проучване, публикувано от The Times.

Най-ревностни и предани служители са финансистите, брокерите и банкерите, които не идват на работа само когато са в болница или са на смъртен одър.

Работниците се оправдават с това, че ходят болни в службата си защото прекалено много хора зависят от тяхната работа и не искат тяхното отсъствие да предизвиква проблеми, посочват данните от анкетата.

Много служители казват, че ходят болни на работа и за да се харесат на шефа, който да оцени тяхната привързаност към фирмата.

16% от анкетираните казват, че отиват на работа въпреки здравословните си проблеми, защото не могат да си позволят да си вземат болничен защото ще загубят пари.

Четете още: Здраве и спорт
Прочетено: 4,616 пъти Източник на статията: investor.bg | 02.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!