Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

HP представи новата си услуга за борба с компрометирането на данни и кражбата на самоличност при кражбата на компютри.

HP представи новата си услуга за борба с компрометирането на данни и кражбата на самоличност при кражбата на компютри.

Услугата Tracking and Recovery използва предварително инсталиран софтуер, който предлага защита на данни, възвръщане на откраднати компютри и управление на ИТ активи. Услугата позволява на ИТ специалистите да проследят и си върнат откраднати преносими компютри, да изтрият данни, за да защитят конфиденциална информация, да засекат неавторизиран софтуер или липсващ хардуер и да гарантират спазването на регулаторните изисквания.

Проследяване и връщане на откраднати преносими компютри
Услугата Tracking and Recovery е създадена за потребители на преносими компютри и може да бъде управлявана централизирано от ИТ отделите. За да използват услугата, потребителите регистрират преносимите си компютри, за да активират предварително инсталирания софтуер и своя акаунт. При свързването си с интернет компютърът изпраща информация за местоположението си до център за мониторинг, на базата на която устройството може да бъде проследено.
В случай, че компютърът бъде откраднат, потребителят влиза в потребителския център, за да докладва за кражбата и да попълни формуляр с повече подробности.

Отдалечено изтриване на чувствителни и конфиденциални данни

Функцията за отдалечено изтриване на информация Data Delete позволява на потребителите да изтрият поверителни данни от откраднатия компютър от разстояние, когато компютърът бъде засечен от центъра за мониторинг.

Управление на ИТ активи

Услугата позволява на ИТ администраторите да управляват централизирано хардуерните активи на компанията. Информация за потребителите, хардуера и софтуера може да се събира с помощта на предварително инсталиран софтуер, който позволява на ИТ администраторите да следят движението на компютъра, извиканите процеси, изтичането на информация и спазването на софтуерните лицензи. Също така услугата помага на потребителите да гарантират спазването на регулаторната рамка чрез отчетен лог за изтритите файлове след Data Delete.

Услугата Tracking and Recovery се предлага срещу годишен абонамент от 36 евро към самата компания и към програмата HP Preferred Partners.

Услугата се предлага в Дания, Финландия, Франция, Германия, Норвегия, ЮАР, Швеция и Великобритания. От 1 май 2009 г. се предлага и в Холандия, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора, България, Хърватия и Румъния.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 2,026 пъти Източник на статията: insurance.bg | 16.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!