Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Хората трябва да са готови да посрещнат най-мощната атака върху компютърните си системи днес, предупреждават специалисти по компютърна сигурност от фирма PC Tools.

Хората трябва да са готови да посрещнат най-мощната атака върху компютърните си системи днес, предупреждават специалисти по компютърна сигурност от фирма PC Tools. Атаката е изчислена така, че да съвпадне с коледния бум на покупки по интернет.

Според експерти, анализирали атаките с вируси и компютърни червеи на над 500 000 машини, виртуалните престъпници ще пуснат новата зараза днес.

Пикът на компютърни зарази миналата година бил три дни преди Деня на благодарността и специалистите очакват подобно нещо да се случи и сега, защото хората започват да пазаруват в мрежата като луди за Коледа и Нова година. За хакерите няма по-удобно време, когато драстично нарастват онлайн покупките и вниманието на купувачите е много понижено преди празниците.

Само във Великобритания тази година се очаква да бъдат поръчани стоки за 13,16 милиарда паунда, което е с 15% повече от миналата година.

Поради настъпващата финансова криза хората масово ще пазаруват от онлайн магазините заради по-ниските цени. Експертите предупреждават обаче, че по това време трябва да внимаваме не само при покупки в интернет.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 2,088 пъти Източник на статията: news24.bg | 24.11.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!