Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Няма начин да не сте забелязвали грозните телевизионни чинии накацали върху терасите на блоковите. Но, вече има спасение от тази непривлекателна гледка.

Няма начин да не сте забелязвали грозните телевизионни чинии накацали върху терасите на блоковите. Но, вече има спасение от тази непривлекателна гледка. Дизайнерите са изобретили чиния за приемане на спътников сигнал, която може да остане напълно незабележима върху всякаква фасада, пише The Daily Mail.

Оикновените телевизионни чинии са кръгли и сиви на цвят. Новото дизайнерско изобретение, наречено Sqish, има способността да се слива с външната среда. „Чинията” има правоъгълна форма и е плоска. Тайната на нейната незабележимост е ... снимката на стената, залепена върху плоската повърхност на приемника.

„Sqish е разумната алтернатива на спътниковите чинии, с нейната помощ в Британия можете да се включите към спътниковите канали Sky и Freesat”, – отбелязва Фил Милингтон, сътрудник в магазина за Спътникови стоки в гр. Танбридж, Уелс.

Маскираният приемник може да бъде от полза и за домакините. Случва се, че птиците си правят гнезда в „чиниите”, като ги цапат с изпражненията си. Стопаните са принудени често да почистват чиниите си, за да получават чист сигнал. При „чинията-хамелеон” няма този проблем, защото тя остава не забележима за птиците.

Цената на новата чиния е 149 фунта стерлинга. Изготвянето на фотографията, която се лепи върху повърхността на чинията струва 25 фунта.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 2,088 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 28.06.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!