Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

България е на последно място по пазаруване на стоки и услуги в интернет в Европейския съюз.

България е на последно място по пазаруване на стоки и услуги в интернет в Европейския съюз. Само 3% от цялото население на страната ни на възраст между 16 и 17 години се е възползвало от възможностите на интернет магазини. Единствено Румъния ни прави компания на дъното, като там показателят е със същите стойности. Това показва изследване на европейската статистическа служба Евростат за 2007 г.

Най-голям е делът на хората, ползващи платени онлайн услуги и пазаруващи в мрежата в Холандия и Дания, като за Копенхаген данните са от 2006 г. След тях се нареждат Великобритания и Швеция с 53%, както и Германия с 52% в споменатата възрастова рамка.

Единствено Румъния с 24% е останала зад страната ни по потребление на интернет, като този показател за България е 31% от хората на посочената възраст за последните три месеца.

В изследването се посочва още, че 1/4 от компютрите с достъп до интернет са били заразени с вирус или са станали жертва на недоброжелателен или рекламен софтуер. Като най-засегнатата страна е Литва, където 44% от PC-тата са пострадали, а най-защитени са били тези в Чехия (само 7%).

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 2,752 пъти Източник на статията: ipo.bg | 10.02.2008г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!