Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Компютърната програма “Втори живот” позволява на ползвателите на Интернет да пътуват във виртуален свят без билети, без да харчат пари и дори без да стават от мястото си, съобщи Асошией

Компютърната програма “Втори живот” позволява на ползвателите на Интернет да пътуват във виртуален свят без билети, без да харчат пари и дори без да стават от мястото си, съобщи Асошиейтед прес.

Околосветската обиколка с компютър се извършва за 80 минути, или за по-малко от два часа.

Посетителите на Интернет трябва само да свалят безплатната програма и да се регистрират.

С помощта на триизмерен фотоалбум туристите могат да наблюдават своите онлайн въплъщения, наречени аватари, да се пекат на плаж, да ядат в луксозни ресторанти или да танцуват в претъпкани клубове.

Дългогодишните обитатели на “Втори живот” създават автоматизирани обиколки, откриват виртуални пътнически агенции и дори публикуват пътеводители, които имитират истинските.

През април издателството “Сейнт Мартинс прес” пусна от печат специален пътеводител. Той е озаглавен “The Unofficial Tourists’ Guide to Second Life”.

Книгата дава съвети как човек да лети и дори да се телепортира от място на място в програмата “Втори живот”.

През април във виртуалния свят е имало над 1 милион посетители. Около една четвърт от туристите са от САЩ, а останалите са предимно от Европа, Бразилия, Канада, Япония и Австралия.

Туристите могат да взаимодействат с други участници от целия (реален) свят. Те нямат езикови трудности, защото могат да изберат безплатна програма за превод и да водят писмени разговори с други туристи на всеки от 9-те езика.

Адресът на околосветското пътешествие е: http://www.secondlife.com. Като си свалите програмата “Втори живот”, трябва да изберете име за своя аватар. За туристите до 18-годишна възраст е предназначен вариантът “Teen Second Life”. БТА

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 3,217 пъти Източник на статията: actualno.com | 15.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!