Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Много хора изпитват пристъп на ярост, плачат и изпадат в истерия, когато нещо не е наред например с компютъра.

Много хора изпитват пристъп на ярост, плачат и изпадат в истерия, когато нещо не е наред например с компютъра.

Проблемите, възникващи при използването на новите технологии и устройства, са способни да доведат човек до сериозен стрес, а комуникацията със специалистите от фирмената поддръжка може само да влоши ситуацията.

Според резултатите от изследването, проведено от Harris Interactive и RightNow Technologies, много хора изпитват пристъп на ярост, плачат и изпадат в истерия, когато нещо не е наред например с компютъра.

Когато не намерят отговор в инструкциите за експлоатация, собствениците “загряват” телефона на службата за техническа поддръжка и притискат специалистите, което според авторите на доклада, може да подлуди всеки. От 2551 американци, взели участие в изследването, почти 85 процента признали, че високотехнологичните устройства често ги карат да се дразнят, да започнат да викат и да трошат каквото им попадне под ръка. След това изпитват болки в главата, сърцето или имат пристъпи на безсъние. Около половината от запитаните са признали, че до подобни ефекти ги довежда и факта, че не могат да се свържат с поддръжката, а също, че специалистите не пристигат в уговореното време.

Оказва се, че най-проблемните продукти са компютрите, видеокамерите, цифровите фотоапарати и DVD плейърите. Авторите на изследването смятат, че в тази група спокойно могат да се включат интернет и мобилните телефони. Най-прости и понятни за употреба са плейъра iPod на Apple и игровата конзола PlayStation на Sony, пише USA Today.

Harris Interactive и RightNow Technologies съветват компаниите да съставят списък с най-често задаваните въпроси на сайта си. Това, според тях, ще съкрати телефонните обаждания с 50 – 70 процента. От компанията също дават няколко съвета към потребителите за това как да решат проблема по-бързо. Например, при запитване по електронната поща се препоръчва писмото да е с висок приоритет и да се добави в заглавието думата “спешно”. При общуване със служител от поддръжката по телефона да запишат името му и да общуват по-често с него.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 3,517 пъти Източник на статията: bgfactor.org | 15.11.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!