Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Тройно увеличение на българите, които ползват компютър вкъщи, е отчетено през 2005 година в сравнение с 2003 година, според „Доклад за състоянието и развитието на информационното общество в Българи

Тройно увеличение на българите, които ползват компютър вкъщи, е отчетено през 2005 година в сравнение с 2003 година, според „Доклад за състоянието и развитието на информационното общество в България”.

Документът бе обсъден на заседание на Координационния съвет за Информационно общество към Министерския съвет под ръководството на председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /ДАИТС/ Пламен Вачков.

Два пъти се е увеличил броят на хората, които използват компютър на работното място. Към октомври 2005 година почти една трета от българите имат достъп до компютър, като процентът във възрастта над 15 години е 34 на сто.

На основата на този документ през септември ДАИТС ще предложи на Координационния съвет по информационно общество да бъде приета програма за развитие на сектора.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 3,830 пъти Източник на статията: insurance.bg | 15.07.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!