Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Американският софтуеърен гигант “Майкрософт” призова приблизително 70-те милиона потребители на операционната система Windows 98 да я обновят, тъй като компанията спира поддръжката й.

Американският софтуеърен гигант “Майкрософт” призова приблизително 70-те милиона потребители на операционната система Windows 98 да я обновят, тъй като компанията спира поддръжката й. От днес, 11 юли, “Майкрософт” няма да помага повече по телефона на потребителите, които имат някакъв проблем с остарялата система. Освен това фирмата ще спре да предоставя и ъпдейти за сигурността на системата, съобщава БГНЕС.

Поддръжката трябваше да бъде спряна през 2003г., но срокът беше удължен след протест от страна на потребителите. Продуктите, които ще бъдат засегнати от този ход на “Майкрософт” са Windows 98, Windows 98 Second Edition и Windows Me (Millennium Edition).

От компанията обясняват, че са взели решението, защото операционната система е остаряла и това може да изложи потребителите на голям риск относно сигурността и уязвимостта й. Все пак от компаниите за антивирусен софтуеър успокояват потребителите на Windows 98. Според тях рискът няма да е толкова голям, защото просто новите видове вируси просто не могат да работят с тази система.

Според Secure Science има една единствена фирма, която се е специализирала в производството на програми, които са насочени срещу слабите места на Windows 98 и тази компания се намира в Източна Европа.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 3,878 пъти Източник на статията: insurance.bg | 12.07.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!