Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Имате нужда от администратор във фирмата си за известно време? Сега вече можете да наемете не само човешки същества, но и роботи.

Имате нужда от администратор във фирмата си за известно време? Сега вече можете да наемете не само човешки същества, но и роботи. Японска посредническа агенция за наемане на работа предлага тези услуги на много по-ниска цена, отколко ще ви струва назначаването на човек.

Роботът “Hello Kitty”, предлаган само за 430 долара на месец, отчита присъствието на човек пред себе си, може да го поздрави и да води кратки разговори. Японската агенция “PeopleStaff” предлага и друг робот, предназначен за болни и хора от третата възраст.

“Ifbot” може да води по-дълги разговори, да задава гатанки и да поставя математически задачи, които да “раздвижат” мозъка и да спомогнат за избягването на деменция.

Този вид робот, който може да бъде използван в болници и домове за възрастни хора, обаче ще ви струва по-скъпо – над 2500 долара на месец. Заслужава си, тъй като той може да изпълнява всички задължения на обикновените служители, уточняват от агенцията.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 4,282 пъти Източник на статията: actualno.com | 02.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!