Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Българската компания СмартКом България АД (SmartCom) създаде устройство, което осигурява физическа и информационна защита на компютрите на LAN Интернет потребителите, съоб

Българската компания СмартКом България АД (SmartCom) създаде устройство, което осигурява физическа и информационна защита на компютрите на LAN Интернет потребителите, съобщиха от фирмата. SmartSwitch Pro 800 е комутатор, предназначен за работа в Ethernet мрежи, който свързва клиентите с оператора.

Минималната цена на устройството е 62 лв. без ДДС. То ограничава риска от мълнии и токови удари, като при възникване на буря доставчикът може да прекъсне връзката с крайните потребители. След преминаването на критичния период връзката се възстановява за секунди, пише в съобщението.

Устройството дава възможност за постоянен мониторинг на мрежата и може да разпознава различните видове трафик – данни, глас и други, като създава условия за противодействие на опити за подслушване.

Според създателите на устройството броят на LAN потребителите в България е близо 400 000. Всеки месец те се увеличават с между 5 и 10 процента. Съгласно тези данни това е най-популярният тип достъп до Интернет у нас.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 4,616 пъти Източник на статията: dnes.bg | 01.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!