Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Броят на хората, ползващи интернет в Китай, достигна рекордното равнище от 338 милиона души в края на първото полугодие на 2009 г., надхвърляйки по размер цялото население на САЩ

Броят на хората, ползващи интернет в Китай, достигна рекордното равнище от 338 милиона души в края на първото полугодие на 2009 г., надхвърляйки по размер цялото население на САЩ, съобщава агенция Синхуа, позовавайки се на министерството на промишлеността и информационните технологии на страната.

Около 95% от градовете и селищата имат високоскоростен достъп до световната мрежа, а жителите на 92,5% от китайските села имат възможност да се включат към интернет чрез телефонна линия, съобщи БГНЕС.

Броят на ползващите широколентен интернет е нараснал с 10 милиона за първото полугодие на текущата година до 93,5 милиона души. Според данните на министерството, мнозинството китайци използват световната мрежа за четене на новини, участие в социални мрежи и забавления. През първите шест месеца на годината е нараснала и популярността на онлайн покупките.

Следващият етап в развитието на информационно-телекомуникационния сектор на Китай ще бъде усвояването на обширния пазар на селските райони, отбелязва РИА “Новости”. Трите китайски телекомуникационни гиганта – China Telecom, China Mobile и China Unicom планират да инвестират най-малко 280 милиарда юана /40,9 милиарда долара/ в подобряването на работата на системата 3G.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 1,394 пъти Източник на статията: standartnews.com | 27.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!