Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Британската телевизионна компания “Скай” се готви да извърши малка революция в телевизията, като пусне догодина първия в Европа триизмерен канал, съобщи ИТАР-ТАСС.

Британската телевизионна компания “Скай” се готви да извърши малка революция в телевизията, като пусне догодина първия в Европа триизмерен канал, съобщи ИТАР-ТАСС. Компанията, част от медийната империя на Рупърт Мърдок, ще даде началото на новата телевизия тъкмо навреме за предстоящото световно първенство по футбол в Южна Африка.

“Каналът, който ще пуснем, ще предлага на британските зрители голям избор от най-добрите телевизионни програми с триизмерно изображение – игрални филми, развлекателни и спортни предавания. Той ще бъде достъпен в действащата високочестотна телевизионна система”, се казва в изявление на “Скай”, цитирано от БТА.

За разлика от триизмерните ефекти в киносалоните, където героите изглеждат, сякаш излизат от екрана, триизмерната телевизия ще “вкарва” погледа на зрителя вътре в монитора, създавайки илюзия за дълбочина.

За да гледат триизмерна телевизия, зрителите трябва да разполагат с телевизори от ново поколение, отговарящо на стандарта “3D Ready”. Средната им цена във Великобритания в момента е близо 2000 лири (3300 долара).

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 1,291 пъти Източник на статията: dariknews.bg | 14.12.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!