Text: -A A +A
Четете още: Наука и технологии

Пералня, която пере без вода, спечели миналогодишния конкурс.

Пералня, която пере без вода, спечели миналогодишния конкурс.

Български студенти могат да се включат за първи път в международния конкурс на Еlectrolux за домакински уреди на бъдещето.

Конкурсът се организира за четвърти път и в него участват студенти от целия свят. Усилията си участниците трябва да насочат към разработване на уреди за съхраняване и обработка на храни, като се спазват всички изисквания на здравословното хранене.

Международно жури ще оцени проектите на базата на техния дизайн, иновативност, потребителски нужди и до каква степен се доближават до идеята за здравословни хранителни навици.

В конкурса могат да участват студенти по дизайн от цял свят чрез интернет страницата www.electrolux.com/designlab. Миналата година конкурсът привлече над 3000 студенти от 88 държави.

Авторите на деветте най-добри проекта ще бъдат поканени в Барселона за заключителния етап от конкурса в края на ноември тази година, където ще бъде обявен и победителят.

Наградата през 2005 година бе спечелена от Airwash, уред за пране без вода, който използва негативни йони, сгъстен въздух и дезодоранти за изпиране на дрехите, при това съчетаващ екологичен и красив дизайн.

Четете още: Наука и технологии
Прочетено: 4,486 пъти Източник на статията: dnes.bg | 06.06.2006г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!