Deed

Deed е платформа за ангажиране, която се използва в компании и организации за увличане на служителите в дейности, сплотяващи екипа и подпомагащи споделянето на знания.

От месец Март т.г. започна първата активна употреба на платформата в училищна среда! Основно училище „Светлина“ в с. Тополица, Айтоско, с директор Дора Русинова, демонстрира изключителна иновативност, използвайки предизвикателства в Deed за допълване на учебния процес и изграждане на вдъхновяваща училищна среда.

В предизвикателствата на Светлина се включват учениците от 4 до 7 клас, включително техните учители и училищният директор г-жа Русинова. Част от предизвикателствата са пряко свързани с изучавани предмети. Други имат за цел да сплотят учениците и ги увлекат в създаването на страхотна училищна атмосфера.

Примери за предизвикателства: Споделете 10 най-изумителни факта за Слънцето (Астрономия), Презентация на тема ‘Химични процеси в природата’ (Химия), Кой е поетът на снимката и каква е историята на псевдонима му (Литература), Нарисувай картина с Paint и я сподели (Инф.технологии), Предложете талисман за футболния ни отбор и други.

Резултати: За първите 6 седмици от използването на Deed, училището е отправило 27 предизвикателства, успява да увлече в над 90% от учениците(чрез участия, гласове, коментари).За учениците Deed e съвременен и забавен начин да трупат и покажат знания. Учителите пък получават лесен и ефективен начин да допълнят учебния процес и активират любознателността на учениците.

За повече информация: Прочетете повече за резултатите от използването на платформата на:

Прочетено: 1,812 пъти Източник: Портал Кариерист Публикувал: Ralitsa Georgieva | 23.05.2014г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!