Text: -A A +A

Британското членство в ЕС означава, че страната не може да контролира своите граници според националния си интерес. Това ще стане кристално ясно следващата година, когато неограничен брой хора от Румъния и България получат пълен достъп

Фото: stock.xchng

Британското членство в ЕС означава, че страната не може да контролира своите граници според националния си интерес. Това ще стане кристално ясно следващата година, когато неограничен брой хора от Румъния и България получат пълен достъп до британския пазар на труда и социалните грижи – включително и социални жилища, пише вестник “Дейли Експрес”.

Когато се случи първият голям източноевропейски наплив във Великобритания, последното правителство на лейбъристите подцени ефекта отчайващо.

Изглежда сегашната управляваща коалиция ще направи същото по отношение на следващия наплив.

Както вчера предупреди консерваторът Филип Холобоун, ако имиграционният контрол не бъде запазен, тогава последствията за британското общество ще бъдат силно обезпокоителни.

Британските селски райони са заплашени от вълни от румънски и български имигранти, заяви Холобоун. Според него след премахването на ограниченията ще има приток от източноевропейци, за които ще трябва да бъдат построени домове. Това ще означава строителство на жилищни сгради в запазените зелени райони на Великобритания. Холобоун разкритикува министерството на вътрешните работи за това, че не може да посочи точно колко имигранти се смята, че ще се насочат към Великобритания.

„Селските райони ще бъдат застроени, за да се настанят милионите новопристигнали от ЕС. Това е нещо, над което изглежда, че имаме много малък контрол”, посочи британският депутат.

„Социалната сплотеност на страната е застрашена и едно от първите задължения на правителството е да запази социалната сплотеност”, предупреди неговия колега Мартин Викерс.

Нуждата от възстановяване на правилния имиграционен контрол далеч не е единствената причина да се смята, че Великобритания би била по-добре извън ЕС. Но това е проблем от голямо значение за милионите гласоподаватели. Последното правителство никога не се възстанови от погрешното си разбиране. Странно е, че сегашната администрация изглежда е решена да допусне същата грешка отново, пише изданието.

Прочетено: 535 пъти Източник на статията: actualno.com | 05.12.2012г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!