Text: -A A +A

Група амбициозни български студенти от Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки организира първата по рода си кариерна борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания.

Фото: Bulgarian Student Career Fair

Група амбициозни български студенти от Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, в съвместен проект с колегите си от Юнивърсити Колидж Лондон, Кингс Колидж и подкрепата на Българското Посолство в Лондон и “Тук-Там”, организира първата по рода си кариерна борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания - Bulgarian Student Career Fair. Основен спонсор на събитието са представителите на Bulgarian Professionals UK (LinkedIn група), които инициират кампания за сплотяване отношенията и взаимопомощ между българските професионалисти и студенти на Острова.

Събитието ще се проведе на 21 Март 2013 (10:00 - 17:00) в Българското Посолство в Лондон. Представители на престижни Български работодатели ще пътуват до острова, за да установят директен контакт с талантливите български студенти в едни от най-престижните университети в Европа и света. Целта е изграждане на тясна връзка между кадровите нужди на топ компаниите в България и българските студенти, обучаващи се зад граница, които имат амбиции за високо професионално развитие у дома.

Сред участващите компании са IBM България, VM Ware България, Kraft Foods (Mondelez International) България, Societe Generale България, Citibank България, Обединена Българска Банка, Teach for Bulgaria, “Tук-там”, Uni2Pro и Vivacom. Вероятно е разширяването на този списък в случай, че допълнителни участници проявят интерес.

По официална статистика на British Council (2012), повече от 5000 български студента са записани във висши учебни заведения на Острова. Британските университети са сред най-желаните дестинации за висококачествено образование на световно ниво и сравнително достъпни цени. Само в Лондон има 7 университета, които фигурират в световната топ 200 класация (повече от всеки друг град в света), образователната система се нарежда на 6-то място сред развитите световни икономики (BBC). Сред студентите, силно участие се очаква от българските общества в London School of Economics, Imperial College, University College of London, King’s College, Westminster College и много други престижни колежи в Лондон. Очакват се участие от българите и от други реномирани университети в околността - Oxford, Cambridge, Warwick University и др.

Това е една страхотна възможност за студенти и млади професионалисти във Великобритания да направят важна крачка към така мечтаното кариерно развитие. За българските работодатели с апетит към талантливи, млади българи с опит в чужбина, това е шанс за пряк и ексклузивен контакт със студенти от разнообразни специалности на едни от най-престижните учебни заведения.

За повече информация: www.young.bulgarianprofessionals.co.uk

Прочетено: 1,646 пъти Източник на статията: Портал Кариерист | 13.03.2013г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!


Коментари

Бистра е страшно подмолна жена и не бива да се занимавате с нея. Тя ще направи всичко възможно да ви подхлъзне да си инвестирате парите в глупости ...


Жените сме доста злобни и манипулативни същвства, но при Бистра тези две качества са доста силно изявени. Нямам думи за нея ...


Новата фирма фантом е Престиж. Бистра се обажда на стави клиенти с предложения за крипто.


Добави коментар