Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Стотици кандидати за работа, сред които и доста безработни, се явиха на интервю за едно необичайно работно място – това на вещица в британския увеселителен парк Пещерите Уки хол, в близост до

[АРХИВ]

Стотици кандидати за работа, сред които и доста безработни, се явиха на интервю за едно необичайно работно място – това на вещица в британския увеселителен парк Пещерите Уки хол, в близост до Уелс, предаде Франс прес.

Обявата беше пусната от управниците на парка по-рано този месец, след като титулярката на поста се пенсионирала. Изискванията към кандидатите бяха да се кикотят зловещо и да не са алергични към котки.

В продължение на една минута кандидатите трябваше да убедят 3-членно жури в парка, че са най-подходящи за поста, като издаваха пискливи звуци или правеха магии.

Сред кандидатите беше и бившият зидар Дейвид Ламб, който решил да опита късмета си заедно със съпругата и 11-годишната си дъщеря. Дейвид загубил работа неотдавна заради икономическата криза.

Той твърди, че финансовото състояние на семейството му ще се подобри значително, ако някой от тримата спечели поста.

Дейвид очевидно е прав, защото заплатата, която се предлага на бъдещата вещица, е от 50 000 британски лири /58 000 евро/. Увеселителният парк Уки хол е съставен от поредица от пещери.

Твърди се, че преди 50 000 години те са били обитавани за първи път от хора. Според една легенда в пещерите е живяла действително вещица в началото на Средновековието. Тя е съсипвала реколтата и е карала млякото да прокисне. Но за нейно нещастие била превърната в каменна фигура, когато местен абат я залял със светена вода, припомня БТА.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 475 пъти Източник на статията: actualno.com | 29.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!