Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Технологичната компания Siemens AG планира да съкрати 1 400 души, за да намали производствените разходи и така да постигане финансовите цели, които си е поставила за тази година.

[АРХИВ]

Технологичната компания Siemens AG планира да съкрати 1 400 души, за да намали производствените разходи и така да постигане финансовите цели, които си е поставила за тази година. Компанията ще съкрати 300 свои служители в Германия, Швеция и Швейцария, други 830 ще бъдат принудени да напуснат работа в Австрия, а още 300 във Великобритания. Преговорите с профсъюзите на работниците в различните държави предстоят.

Подразделението за електрически крушки си е поставило за цел да повиши печалбата си с 9-13% през следващата година. Звеното за производство на турбини и електричеки мрежи е единственото, успяло да реализира целите си за ръст от 11 до 15%.

Изпълнителният директор на компанията Петер Лоешер се опитва с всякакви средства да надмине миналогодишните си доходи в размер на 6.6 млрд. EUR. През миналата година Siemens обяви съкращаването на 17 хил. души, а други 19 хил. служители минаха на половин работен ден. Намалянето на работната седмица не е достатъчно, заяви Хайнц Щефан, анализатор на пазара. По думите му след изборите в Германия ще станем свидетели на масови съкращения както в Siemens, така и в други компании. Фирмите не обявяват още тези мерки по политически причини, добави той.

Изборите в Германия ще се проведат през септември и над 80% от избирателите очакват сегашният канцлер Ангела Меркел да спечели още един мандат, показва проучване на в. Bild am Sonntag.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 532 пъти Източник на статията: pari.bg | 23.07.2009г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!