Text: -A A +A

Срещу работодатели от лозаро-винарския бизнес са повдигнати обвинения в измама заради използване за сезонни работници от България и Турция.

[АРХИВ]

Срещу шестима работодатели от лозаро-винарския бизнес във Франция са повдигнати обвинения в измама заради използване за сезонни работници от България и Турция, съобщи юридически източник.

Разследвани са и двама посредници българин и турчин, на които още през февруари е била наложена мярка задържане под стража за подпомагане на нелегален престой, посочи прокурорът Франсис Батю.

Работодателите са следствени от няколко дни за използване на нелегални сезонни работници.

Някои от бизнесмените в лозаро-винарския бизнес, които уведомявали властите само за част от наетите гроздоберачи, обяснили, че се свързвали по телефона с един от посредниците, когато имали нужда от работна ръка.

Иззетите документи за самоличност не отговаряли на хората, които били наети на работа при гроздобера през септември м.г.

Берачите, които нямали разрешителни за престой или за работа, си устроили лагер по време на кампанията в областта Божоле и от там полицията започнала да разплита нишките на мрежата.

Ще бъдат подложени на разпит и други селскостопански производители, за които има подозрения, че са замесени в същата афера с наемане на работници, и срещу тях също може да бъдат предприети следствени действия.

Прочетено: 394 пъти Източник на статията: actualno.com | 13.06.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!