Text: -A A +A

Нова магистърска програма за зимния семестър 2007-2008 г. подготвя Техническият университет в Мюнхен

[АРХИВ]

Нова магистърска програма за зимния семестър 2007/ 2008 г. подготвя Техническият университет в Мюнхен в рамките на програмата “Еразмус Мундус”, която ще бъде подкрепена от Европейския съюз.

Наименованието на получената степен е “Master of Material Science exploiting European Large Scale Facilities”.

Студентите трябва разполагат с основни изследователски знания и приложни знания в областта материалознание. Магистратурата включва сътрудничество с френски университет и университета “Лудвиг Максимилиан” в Мюнхен, както и Университета в Торино, Италия.

Осигурени са 20 места за студенти, завършили степента бакалавър. Курсът е двусеместриален и се провежда на енглийски език, като iтудентите имат право сами да изберат съответните специални предмети като особен акцент на специализацията си. Профилът е за физици, химици и хора с интереси в нанотехнологиите. Има и двуседмично лятно училище, интегрирана съставна част от магистратурата.

Получаваната степен е Master of Material Science (MSc.).

Този магистърски курс е един от 23-те магистърски курса, организирани в рамките на Европейската програма. Целта на програмата е да направи по-интензивно европейското сътрудничество и международната обвързаност на университетското знание, като едновременно с това прави достъпно европейското знание и за висококвалифицирани студенти от неевропейски страни.

Заедно с индивидуалното следване цел е също така създаването на партньорства с университети извън Европа както и обмен на учени и студенти.

Контакт: Prof. Winfried Petry, e-mail: winfried.petry@frm2.tum.de

Прочетено: 510 пъти Източник на статията: actualno.com | 31.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!