Text: -A A +A
Четете още: Европейски съюз

Нов доклад, в който се анализират условията за работа в страните членки на Европейския съюз, разкрива големи разлики в минималните работни заплати

[АРХИВ]

Нов доклад, в който се анализират условията за работа в страните членки на Европейския съюз, разкрива големи разлики в минималните работни заплати, съобщи списанието излизащото в Брюксел “Парламент” на своя интернет сайт.

В доклада на агенцията Eurofound /European Fondation for the Improvement of Living and Working Conditions – Европейска фондация за подобряване на условията за живот и труд/ към ЕС се посочва, че минималните заплати варират от 82 евро на месец в България до 1503 евро в Люксембург. Големи разлики има и в трудовото възнаграждение на мъжете и жените.

Агенцията подчертава, че повечето от страните в ЕС все още не покрили един от критериите на стратегията от Лисабон – да осигурят 60 на сто заетост на жените. Изключение в това отношение правят само Дания и Швеция, в които този показател е 70 на сто, посочва изданието.

Новите страни членки в ЕС все още изостават по отношение на безработицата от старите 15 страни членки. Най-висока е безработица в Полша – 14 на сто, следвана от Словакия с 13 на сто. Средното равнище за Европейския съюз е 9 процента.

Четете още: Европейски съюз
Прочетено: 415 пъти Източник на статията: dariknews.net | 28.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!