Text: -A A +A

Брис Ортфьо, оглавяващ новосъздаденото от президента Никола Саркози министерство на териториалните общности, отхвърли масовото легализиране на нелегални имигранти

[АРХИВ]

Брис Ортфьо, оглавяващ новосъздаденото от президента Никола Саркози министерство на териториалните общности, отхвърли масовото легализиране на нелегални имигранти, заявявайки, че в политиката си ще се ръководи от непоколебимост и прагматизъм, предаде Дарик радио, цитирайки Асошиейтед прес.

“Трябва да оставим настрана масовата легализация. Тя не дава резултати и поставя в неизгодно положение дори имигрантите”, заяви Ортфьо за радио Европа-1.

Той също така заяви, че възнамерява да се придържа към политиката на депортиране на нелегални имигранти от Франция. Тази година броят на депортираните вероятно ще достигне 25 000 души. Орфьо каза, че ще съдейства тази цифра да бъде достигната.

Министърът допълни, че смята скоро да се срещне с представители на строителния, хотелиерския и ресторантьорския бизнес, за които е известно, че наемат предимно имигранти.

Прочетено: 456 пъти Източник на статията: insurance.bg | 22.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!