Text: -A A +A

Близо 70 на сто от нелегалните имигранти на Апенините идват от балканските страни.

[АРХИВ]

Така твърди доклад на италианското Вътрешно министерство, представен в долната Камара на парламента и цитиран от Пронто София.

Според доклада, въпреки че чужденците представляват само 4 на сто от населението в Италия, те са били автори на 36 на сто от престъпленията през първите девет месеца на 2006.

По данни на Вътрешното министерство през декември 2006 в италианските затвори е имало над 31 хиляди чужденци. 88 от тях са българи. Най-многобройни сред обитателите на затворите са обаче албанците – 1800. Следват ги гражданите на Сърбия – 446, на Хърватия – 128, на Босна – 100, на Молдова – 200, на Македония – 83.

Изследване на националната Прокуратура „Антимафия“ за присъствието на организираната престъпност в Италия твърди, че днес руската мафия инвестира предимно в сферата на недвижимото имущество, както и в тази на финансите и бизнеса в Ломбардия (където е Милано) и Лигурия (където е Генуа). Под неин прицел са и секторът на туризма и на вноса и износа по адриатическото крайбрежие.

Китайската мафия е активна най-вече в трафика на нелегални имигранти, в хазарта и изнудванията.

Албанската, румънската и молдовската мафия са силни в трафика на проститутки, в обирите и във фалшифицирането на кредитни карти.

Прочетено: 453 пъти Източник на статията: insurance.bg | 22.05.2007г.

Кликнете върху социалния бутон и споделете тази статия с приятели!